”Wallin skickade ett meddelande till världens tungviktare”

Uppdaterad
Publicerad

Två till tre månaders vila.

Sedan vill tränaren Joey Gamache se Otto Wallin gå en ny match mot något av toppnamnen i viktklassen.

– Otto har skickat ett meddelande till alla världens tungviktare att det finns en ny kille att räkna med, säger Gamache till SVT Sport.

Den förre världsmästaren Gamache började träna Sundsvallssonen för hela sju år sedan.

Efter den hedersamma poängförlusten mot Tyson Fury i Las Vegas i går uttryckte han sin stolthet över adeptens insats.

– Det var en fantastisk fajt. Han mötte den bäste tungviktaren i världen och pressade honom in i slutet. Det var han som tog matchen till Fury i tolfte ronden och hade honom illa ute. Han gjorde oss alla stolta, säger Gamache till SVT Sport i omklädningsrummet precis efter matchen.

Han överraskade många, men överraskade han också dig?

– Jag vet vad han är kapabel till, men ibland behöver man se det i skarpt läge för att påminnas om det. Otto visade att han hör hemma på den här nivån.

”Tror Fury blev förvånad”

Svensken har på förhand dömts ut som en ”enkel” motståndare för Tyson Fury. Gamache tror att britten blev förvånad över Wallins kapacitet.

– Ja, jag tror att han blev förvånad över Ottos mod, hjärta och förmåga. Det var han som gav Fury ett otäckt sår vid ögat och sedan fick Fury att backa i den tolfte ronden.

Gamache beskriver insatsen som ett meddelande till världens alla tungviktare.

– Och till alla världsrankingar, promotors och annat boxningsfolk att ”wow, den här Otto Wallin kan slåss”. Han har bara 21 proffsmatcher i karriären och det här var hans första riktiga test.

När vill du se Wallin i ringen igen?

– Nu vill jag att han tar två till tre månader ledigt innan nästa match. Och det får gärna vara mot en enklare motståndare, haha.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.