Tungviktsmästarna Deontay Wilder (vänster) och Anthony Joshua (höger). Foto: TT

Superfajten får vänta – då sågas Joshua

Uppdaterad
Publicerad
Tungviktsmästaren Anthony Joshua kommer att möta ryske Alexander Povetkin på Wembley den 22 september.
Nu riktar obesegrade rivalen Deontay Wilder hård kritik mot britten.
– Han hade kunnat möta mig men är uppenbarligen inte intresserad av vad fansen vill se, säger amerikanen.

När förhandlingarna med Deontay Wilder fallerade valde Anthony Joshua i stället att möta Alexander Povetkin på Wembley i höst.

Även om den respekterade ryssen blir en tuff utmaning för ”AJ” mottogs beskedet mest med besvikelse bland fansen. Där skriker man efter att få se en supermatch mellan Joshua och Wilder – två obesegrade tungviktsmästare som tillsammans har 59 knockouter på 61 matcher.

Nu riktar amerikanen kritik mot britten.

– Om Joshua hade velat ha den här matchen hade de kunnat be WBA om dispens och det hade sannolikt inte varit några problem. I stället ställde de aldrig ens frågan, säger Wilder och syftar på att Povetkin är obligatorisk utmanare till Joshuas WBA-bälte.

– Alla vet att det är bäst för boxningen att den här matchen blir av, till och med när Povetkin presenterades handlade snacket ändå om mig. Men Joshua och hans team verkar inte intresserade, fortsätter Wilder.

Kan mötas i april

Amerikanen, som är obesegrad på 40 matcher och har 39 vinster på knock, menar att han har gjort allt i sin makt för att få till superfajten:

– Jag kan inte nog understryka att vi har gjort precis allting – dag och natt, säger han.

Anthony Joshua själv verkar lugn och antyder att matchen kan bli av den 13 april – även det datumet har britten bokat upp Wembley i London.

– Jag har inte bokat den arenan för någon annan, det är för Wilder. Fansen måste få vad de förtjänar och det är en match mellan oss, säger han till ESPN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer