VM-silver till Bjurberg Kessidis

Uppdaterad
Publicerad

Alex Bjurberg Kessidis får nöja sig med ett VM-silver i 77-kilosklassen. Ungraren Tamas Lorincz blev en för svår uppgift för Bjurberg Kessidis. Vid ställning 4-0 till ungraren fick Kessidis två poäng, men domaren ändrade beslutet och istället för 2-4, blev det 5-0.

– Känner besvikelse så klart. Jag har tränat för det här sedan jag var fyra år, att bli världsmästare, säger Bjurberg Kessidis till SVT Sport.

Det blev en kort final för Alex Bjurberg Kessidis. Efter drygt två minuter, vid ställningen 2–5 till ungraren, pausades matchen av domarna som ville granska en tidigare situation.

Domarna bedömde att Kessidis skulle fråntas sina poäng, ett beslut som Sverige utmanade. Men domarnas beslut stod fast och Lorincz fick därmed ännu en poäng. I det svenska lägret hängde hakorna vid marken och busvisslingar hördes i arenan men VM-silver medaljören känner sig inte bortdömd.

– Nej, verkligen inte det är en bedömningssport. Hade jag varit en bättre brottare idag så hade jag slagit honom, även om domarna gav honom dom poängen som kanske kunde varit mina. Jag har ingen åsikt om vems poäng det är, det är inte jag som avgör, säger Bjurberg Kessidis som berättar att han kände sig trött efter gårdagens fyra matcher.

24-åringe AIK-brottaren säger också att han var nervös inför finalen något han inte brukar vara. När matchen startades igen tog ungraren två snabba poäng, och VM-finalen var över för Kessidis. Vid 8–0 bryts nämligen matchen.

– Känner besvikelse så klart. Jag har tränat för det här sedan jag var fyra år, att bli världsmästare, säger Bjurberg Kessidis till SVT Sport.

Silvret är Kessidis första VM-medalj på seniornivå. I fjol förlorade han bronsmatchen men tog i somras revansch genom ett brons på Europeiska spelen, hans första mästerskapsmedalj på seniornivå.

– Jag har dedikerat hela mitt liv till brottningen. Att vinna OS- och VM-guld är allt jag vill. Men OS i Tokyo närmar sig. Och jag lovar min familj, nära och kära. Kom dit och titta, det blir OS-guld.

Silvret innebär också att Sverige får en kvotplats till OS i Tokyo 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.