Jenny Fransson skriver på Instaagram att hennes liv föll samman när hon fick dopningsbeskedet. Foto: Bildbyrån/Instagram

Jenny Fransson: ”Känner mig mer död än levande”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen kom nyheten att den svenska brottaren Jenny Fransson har lämnat ett positivt dopningsprov.
Nästa vecka avgörs 32-åringens öde när svaret från b-provet kommer. Nu skriver Fransson själv om händelsen på Instagram.

Jenny Fransson är ett av de stora svenska medaljhoppen på OS i Tokyo senare i år men i går kom beskedet att 32-åringen har lämnat ett positivt så kallat a-prov. Fransson är därmed avstängd i väntan på resultatet från b-provet och missar EM i Rom som inleds nästa vecka.

Det ska röra sig om en liten mängd av den otillåtna substansen metyltestosteron, en anabol steroid.

”Känner mig mer död än levande”

Nu uttalar sig Jenny Fransson själv på Instagram.

”I torsdags föll hela mitt liv samman. Allt jag kämpat för och allt jag står för. Vem jag är och vem jag vill bli”, skriver Jenny Fransson i inlägget.

Hon skriver vidare:
”Något som jag aldrig ens tänkt ska kunna hända mig har nu hänt och just nu känner jag mig mer död än levande. Men jag försöker ta en dag i taget och inte glömma vem jag är och vad jag är värd...”

Klipp: Jenny Franssons dopningsbesked – detta har hänt

”De tycker jag ska dö”

Radiosporten pratade med Jenny Fransson under tisdagen, där utvecklade hon sina känslor de senaste dygnet.

– Det har varit hemskt. Min puls har varit hög. Obehagligt liksom. Nu kommer alla människors åsikter och det är det som är det jobbiga, säger Fransson till Radiosporten.

– De säger att jag ska ut ur landet och de tycker jag ska dö. Det första jag fick göra var att låsa min Instagram för att folk började höra av sig med hemska och sjuka kommentarer. Det har ringt hela tiden, och jag har också fått mycket meddelanden av kärlek. Det är dom jag försöker fokusera på, säger Fransson som oroar sig för att inte få delta vid OS i Tokyo i sommar.

– Det är det värsta som kan hända. Allt har handlat om OS. Hur jag sovit, hur jag ätit, hur jag umgåtts med människor. Allt stannade upp, om det inte blir något OS är allt bara över.

Väntar besked om b-provet

– Jag fick veta det här i torsdags. Jag har ringt RF (Riksidrottsförbundet) och frågat vad det här är för något jag fått i mig och hur jag kunnat fått i mig det. Jag började googla och fattade inte hur jag fått i mig. Ju mer jag fått veta förstår jag ännu mindre hur jag fått i det i mig. Jag måste fått in det via munnen och jag vet vad jag stoppar i munnen, säger Fransson till Radiosporten.

I går sa Peter Reinebo, verksamhetschef för Sverige Olympiska Kommitté, till SVT Sport:

– Vi kommer under nästa vecka dels få besked om b-provet och dels kanske få en del andra svar som handlar om analysmetoder och den troliga orsaken till den här dopningsförseelsen.

Hur stor är möjligheten att b-provet visar annat än a-provet?

– Det är väldigt sällsynt. Det har skett vid några tillfällen och det kan vara så nu, men man kan säga att det är osannolikt.

Jenny Fransson:

– Vilket straff det än blir känns det som det ändå är kört för mig, säger Jenny Fransson till Radiosporten.

Brottningsförbundet om hatet: ”Skrämmande att folk kan bete sig så”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.