Sofia Mattsson vann i comebacken. Foto: Bildbyrån

Sofia Mattsson vann på 21 sekunder i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

21 sekunder. Längre än så behövde inte Sofia Mattsson för att vinna i sin comeback.

– När man väl var däruppe kände man hur mycket man hade saknat det, säger Mattsson.

Gällivarebrottaren och OS-medaljören har varit ifrån brottningsmattan i över ett år på grund av graviditet och barnafödsel.

Men bara tre månader efter att dottern My fötts gjorde Sofia Mattsson comeback i tävlingssammanhang på SM i Brännkyrkahallen i Stockholm. Och det var ett skapligt styrkebesked direkt från Mattsson.

Unga Nova Bergman, Klippans BK, har nämnts som en av de potentiella utmanarna om SM-titeln till den comebackande Mattsson. Ändå tog det bara 21 sekunder för Mattsson att säkra segern på teknisk överlägsenhet och 8–0 i poäng.

– Det var jättekul. När man väl var däruppe kände man hur mycket man hade saknat det. Att: ”Shit, just det, det var ju så här det känns, det var ju det här jag vill göra”, säger Mattsson efter att ha fått en kalasstart på vägen till lördagens finaler.

Kan du beskriva dina 21 sekunder på mattan?

– Det kändes lite extra nervöst även om det känts bra på träningen innan. Men på SM vill man ju gärna gå ifrån med ett guld och inte göra bort sig.

Du fick ett skapligt styrkebesked ändå?

– Varje gång man kliver på mattan vill man ju vinna, och då är det full fart från start, säger Mattsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.