Visa alla (2)

Kalla: ”Länge sedan jag var så här stark”

Charlotte Kalla har nyligen fyllt 30 år. För SVT Sport avslöjar en skämtsam Kalla sina framtidsplaner.

– Jag tänker att jag lägger av nu. För man måste ha två års uppehåll innan man får köra veteran-VM, skojar hon.

Norska Breitösolen får ursäkta, 2019 finns det ett annat VM som Kalla hellre bokar en biljett till.

– Jag vet faktiskt inte riktigt hur länge jag kommer hålla på, men som det ser ut nu så är VM i Seefeld 2019 en självklarhet, säger Charlotte Kalla.

”Längesen jag var så här pigg”

Det sägs att man blir klokare med åren. I Charlotte Kallas fall gäller även starkare. För hon fyllde nyligen 30 år och känslan hon har just nu mitt i den hårda sommarträningen är att hon är starkare än på många år.

– Jag har ofta lätt att ta till mig träning i början av sommaren sen blir de blir det tyngre vid sommarens slut men det är länge sen jag var så här pigg, säger Charlotte Kalla.

Efter den turbulenta fjolårssäsongen med framförallt hjärtflimret som hon drabbades av är det nu en problemfri Kalla som siktar mot sitt tredje och kanske sista OS.

– Jag vet inte hur länge jag håller på, men VM i Seefeld 2019 känns självklart, sen vet jag inte men det känns jättemärkligt om det här är min näst sista träningssommar, säger Charlotte Kalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer