Amanda Lind, (MP). Foto: Bildbyrån

Lind efter kritiken: ”Arbetar hårt för att hitta lösningar”

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har idrottssverige velat ha tydligare direktiv angående publikfrågor – och lättade restriktioner. Nu svarar kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) via sociala medier.
– Jag och mina kollegor i regeringen arbetar hårt för att hitta lösningar för att ge kulturen och idrotten bättre lösningar, skriver hon.

Fotbollen vill börja få in publik på arenorna. Ishockeyn likaså när de drar igång i september. Och nu verkar det som om dialogen med regeringen kommer att bli bättre kring frågan.

– Det är tydligt att regleringen om max 50 personer i ordningslagen får särskilt stora konsekvenser för kultur- och idrottsbranschen. Jag är väldigt tacksam för alla aktörer som hört av sig med förslag till lösningar och som tryckt på offentligt, skriver Amanda Lind på Instagram.

Amanda Lind (MP) fortsätter sitt inlägg med att prata om hur idrotten är mer än bara en sidoaktivitet för människor.

– Kulturen och idrotten är inga sidointressen som kan ges uppmärksamhet när annat är avklarat. De är centrala delar av Sverige och våra liv, och måste behandlas just som det. Kulturen och idrotten säger något om vad det innebär att vara människa.

– Det är också jobb, ekonomi och det får många att orka med den tuffa tid vi lever i. Därför måste vi fortsätta investera i kulturen och idrotten, både nu och framåt.

KLIPP: Amanda Lind: ”Viktigt om föreningar ska kunna ta sig igenom krisen”. (20/3 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Amanda Lind: ”Viktigt om föreningar ska kunna ta sig igenom krisen” Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer