Björn Eriksson, ordförande på RF. Foto: Bildbyrån

RF: Idrotten behöver mer krispengar

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens krispaket på 500 miljoner kronor till idrottsrörelsen räcker inte.
Det menar Riksidrottsförbundet (RF), som bedömer att idrotten går minus 1,2 miljarder kronor fram till sista juni.

”Regeringens välbehövliga krispaket på 500 miljoner kronor kommer inte i närheten av att täcka omfattande ekonomiska konsekvenserna av coronakrisen för svensk idrott. Allt mer talar för att vi i juni behöver komma tillbaka till regeringen för ytterligare stöd även för juli och framåt. Restriktionerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten är nödvändiga, men river mycket djupa sår i folkrörelsens ekonomi”, säger RF:s ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

RF hänvisar till en ny undersökning där 3 000 av Sveriges 19 000 idrottsföreningar har beräknat de ekonomiska konsekvenserna av coronakrisen. De uteblivna intäkterna från inställda evenemang uppgår till nästan 850 miljoner kronor, enligt undersökningen.

”Det är tiotusentals evenemang som har ställts in. Allt från internationella tävlingar på yttersta elitnivå till det lilla valborgsfirandet som är och har varit en avgörande intäkt för den lilla föreningen i decennier”, säger Björn Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer