Nya uppgifter från Reuters gör gällande att OS nu planeras att skjutas upp Foto: Bildbyrån

Volontärer i Tokyo är oroade

Uppdaterad
Publicerad

Nästan 80 procent av volontärerna för nästa års framflyttade sommar-OS är oroade över spridningen av coronaviruset, visar en undersökning av Tokyo Metropolitan Government.

Spelen sköts upp till 2021 på grund av pandemin och undersökningen av över 13 000 volontärer fann att nästan hälften även var oroliga för den inverkan förseningen kommer att ha på  ”nivån av entusiasm”.

På grunda av svarsresultaten har Tokyo Metropolitan Government skapat en rad infektionshanterings-handböcker för att säkerställa en säker miljö för volontärerna och dessutom sett till att utbildning för volontärerna kommer att tillhandahållas.

Corona och idrott

De framflyttade sommarspelen i Tokyo kommer att arrangeras nästa år, oberoende av hur coronapandemin utvecklar sig. Det sa IOK:s vice ordförande John Coates i september.

– Dessa spel kommer att övervinna covid, säger han.

KLIPP: Reinebo: ”Planera för OS”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet