Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oskar Eriksson tar över rollen som skip och kommer att leda laget vid EM i Östersund 18-26 november. Foto: Bildbyrån

Beskedet om Niklas Edin: ”Ska röntgas i veckan”

Uppdaterad
Publicerad

Svensk framgång, men en skadad skipper. Nu ger Oskar Eriksson mer detaljer om vad som hände när Niklas Edin tvingades utgå med ett krånglande knä i nattens grand slam-turnering.

– Han ska röntgas i Calgary under veckan, han använder kryckor nu, säger Eriksson till SVT Sport.

Lag Edin vann sin första grand slam-titel sedan 2017 under natten till måndag

Men de fick spela de två sista matcherna utan Niklas Edin. Han skadade sig inför semifinalen och tvingades avbryta tävlingen.  

Oskar Eriksson, som i hans frånvaro tog över rollen som skipper, berättar att det var under en så kallad teedragning inför semifinalen som skadan inträffade.  

– Det högg till i senan bakom knävecket som hoppade ur led, som han upplevde det. Han har fått det i vänsterknät tidigare och då har det hoppat tillbaka av sig själv. Men nu var det högerknät och det hängde sig. Läkare kom och försökte lokalisera problemet, men de kunde inte få det att hamna på rätt plats igen, säger Eriksson. 

Nästa tävling på fredag

Nu väntar vidare undersökning och röntgen för Niklas Edin i kanadensiska staden Calgary. Laget har ytterligare två tävlingar bokade innan hemresa och EM på hemmaplan i Östersund.  

Den första tävlingen inleds på fredag och är en mindre tour-tävling i Swift Current öster om Calgary.  

– Vi åker dit på torsdag, så vi hoppas få ett svar på om Niklas kan vara kvar och spela eller om det är bättre för honom att åka hem och vila innan EM, säger Eriksson. 

”Ovant att spela utan Niklas”

Grand Slam-titeln kom efter att Lag Edin besegrat det kanadensiska hemmahoppet Team Dunstone med 7-3 i finalen, trots att det blågula laget alltså var en man mindre på isen.  

Första grand slam-titeln sedan 2017 hur kändes det?   

– Det var på tiden! Det kändes riktigt skönt, speciellt efter förlusten vi åkte på för två veckor sedan. Det var ovant att spela utan Niklas, det blev lite andra roller för oss andra tre att hantera, men vi löste det ju bra, säger Oskar Eriksson. 

Curling-EM inleds 18 november och sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.