Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige, lett av Oskar Eriksson, vann enkelt mot Turkiet. Foto: SVT

Efter tuffa starten – Sverige klart för semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klart för semifinal i curling-EM i Östersund.

Det efter en överlägsen seger med 10–2 mot Turkiet, som gav upp efter sju omgångar.

– Vi ska mentalt förbereda oss för två tuffa matcher i slutspelet, ta en massage och njuta lite, säger Oskar Eriksson till SVT Sport.

Sverige inledde EM med vinst mot Danmark. Sen blev det tre raka förluster i täta kamper. Där och då kändes slutspel och semifinalplats långt borta.

– Det kändes som att vi som lag inte spelades tillräckligt bra. Vi nådde inte den nivån som vi vet att vi alla kan spela på, säger skippern Oskar Eriksson.

Men efter att Sverige följt upp med fyra rakar segrar mot Norge, Tjeckien och Tyskland och Turkiet är det klart att Sverige slutar topp fyra i gruppen och får spela semifinal.

– Vi visste fortfarande att vi skulle ha det i egna händer. I dag var det en bra match av oss, med en bra start och sen kunde vi kontrollera.

Imorgon väntar en betydelselös avslutningsmatch i gruppen innan semifinal på fredag.

– Vi sätter krav på oss att vi ska sätta mycket slag och vi vet att det kommer krävas för att vinna mot de tre lagen vi förlorade mot. Kan vi fortsätta med samma kurva som de senaste matcherna så kommer vi göra en bra match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.