Lag Anna Hasselborg. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Lag Hasselborg tillbaka på vinnarspåret

Uppdaterad
Publicerad

Förlust mot Schweiz på morgonen och vinst mot Tyskland på kvällen.

Det blev lag Hasselborgs facit på den andra dagen av curling-EM i Helsingborg.

Bättre har det gått för lag Niklas Edin som mot Italien tog tredje raka segern.

Lag Hasselborg åkte på söndagsmorgonen på sin första förlust i curling-EM i Helsingborg. I det svenska lagets andra gruppspelsmatch blev regerande världsmästaren Schweiz en övermäktig uppgift, och lag Hasselborg besegrades med 3–9.

– Vi sätter många bra slag i första men gör några misstag och hittar inte riktigt känslan för isen. Det är det som avgör skulle jag säga, sade Agnes Knockenhauer till Svenska curlingförbundet efter matchen.

8–7 till lag Trizoni

I mars i år möttes Schweiz och Sverige i VM-finalen i curling. En match som schweiziska lag Tirinzoni vann med 8–7.

Sverige vann den första gruppspelsmatchen mot Danmark med 6–3 i lördags – och senare på söndagen var lag Hasselborg tillbaka på vinnarspåret.

”Jobbade på bra”

På kvällen besegrades Tyskland med 6–3.

– Vi kontrollerade isförhållandena och jobbade på bra som ett lag. Det känns bra att få en vinst här på kvällen efter en lite tyngre match mot Schweiz i morse, sade Anna Hasselborg till Svenska curlingförbundet efter segern.

Storseger mot Italien

Lag Niklas Edin har däremot radat upp tre segrar efter lika många matcher.

De svenska herrarna följde upp de två inledande vinsterna mot Danmark (9–3) och Schweiz (8–5) med att slå förra årets EM-bronsmedaljör Italien med 10–4.

”Fick knyta näven”

Detta trots en tuff start och tidigt underläge.

– Vi fick knyta näven i fickan och verkligen kämpa oss in i matchen från 0–2. Men vi kände att vi spelade bättre än dem och sen kom vi i kapp, tog en fyrapoängare och sedan var matchen över, säger Niklas Edin till Svenska curlingförbundet och tillägger:

– Det var en stabil och bra insats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.