Succé för Sverige i VM i rullstolscurling Foto: Alina Pavlyuchik

Succé i VM i rullstolscurling – Sverige klart för semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska laget gör succé i VM i rullstolscurling i Schweiz. Ikväll spelar laget semifinal – efter att ha kommit in till turneringen rankade 11 av 12 lag.

För två år sen misslyckades laget, med samma spelare,  i Paralympics i Korea. Men i B-VM ifjol kvalificerade sig Sverige för årets A-VM där man nu imponerar och överraskar.

– Vi har mognat på de flesta plan. Mentalt, taktiskt och såklart var och ens curlingkunnande, säger tvåan i laget Ronny Persson till SVT Sport. Nu börjar vi vara redo för de stora uppgifterna.

Vann 9 av 11 matcher

I grundserien vann Sverige nio matcher och förlorade bara två, mot obesegrade Kina och Kanada. Det räckte till en andraplats i tabellen och säkrat semifinalspel. Motståndare blir Kanada som slog Korea i kvartsfinalen. 

– Eftersom vi är topp-4 finns bara ett resultatmål – att vinna hela VM. Men det gäller att vi som individer plockar fram den bästa curlingen i oss. För om vi gör det är det svårt att vara besviken oavsett utgång, säger Ronny Persson.

Imorgon lördag spelas både bronsmatchen och finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.