Foto: WCF

Svenska herrarna klara för slutspel

Uppdaterad
Publicerad

Det på förhand jämna mötet med Norge blev en relativt enkel seger för Lag Edin som säkrade slutspelsplatsen i curling-EM i och med 9-7.

– De har inte riktigt kommit upp i nivå. Men om de går till final tror jag att de blir det tuffaste laget i en final, säger skippern Niklas Edin om det norska laget till curlingförbundet.  

Även om slutsiffrorna skrevs 9-7 hade svenskarna tidigt skaffat sig en 4-0-ledning som man bevakade in i mål. I den sista gruppspelsmatchen i morgon möter Lag Edin hemmanationen Schweiz.

– Schweiz är det laget som hållit jämnast nivå tillsammans med oss. Det är viktigt att vinna den för att kunna se sig själv som slutsegrare, fastslår Edin.

Lag Anna Hasselborg knep sjunde raka segern mot Ryssland, 6–5, och förlängde sedan trenden genom att vinna med 9–4 mot Tjeckien.

På torsdagen avslutas gruppspelet. Då möter lag Hasselborg Italien. För herrarna väntar även semifinalspel senare på kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.