Tårar när Karlstad knep curlingguldet

Uppdaterad
Publicerad

Tårarna rann och glädjen var stor hos Karlstads Lag Ahlmarks efter finalsegern mot Fyris i damernas curling. ”Vi har verkligen kämpat för det här guldet”, säger skippern Cecilia Östlund till SVT Sport.

Det bjöds på högklassig curling i damernas SM-final mellan Fyris och Karlstad. Uppsalalaget Fyris (Lag Donald Davies) svarade på vägen dit för en riktig skräll när man slog ut OS-laget Skellefteå (Lag Sigfridsson) i semifinalen.

Och mot Karlstad höll man jämna steg, ända fram till den näst sista omgången.

Där kopplade Karlstad ett tidigt grepp, och när skippern Cecilia Östlund säkert satte sista stenen stod det klart att Karlstad vann omgången med 5-0. Det gav ointagliga 11-7 till värmländskorna.

– Vi har verkligen kämpat för det här guldet. Och det är så himla skönt att vi får till det. Vi var snäppet bättre. Det kändes som att vi skulle ta hem det, säger Karlstads skipper Cecilia Östlund till SVT Sport, samtidigt som tårarna och kramarna flödade i laget.

Förutom SM-guldet knep även Lag Ahlmarks den landslagsplats som stod på spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SM-veckan Örebro 2015

Mer i ämnet