Lag Hasselborg. Foto: Bildbyrån

Trots coronakaoset: Curling-VM ser ut att bli av

Uppdaterad
Publicerad

Både konståknings-VM och damernas ishockey-VM skulle ha spelats i Kanada, men är inställda.

Även flera proffsligor i Nordamerika har avbrutits eller ställts in.

Men curling-VM ser ändå ut att starta som planerat på lördag.

I Europa har mängder av stora mästerskap, turneringar, ligor och matcher skjutits upp eller ställts in på grund av coronaviruset.

Även i Nordamerika har det blivit en hel del av den varan den senaste tiden. Bland annat har både NHL och NBA skjutit upp sina ligor, och i Kanada har både damernas ishockey-VM och konståknings-VM ställts in.

Corona och idrott

Räknar med spel

På lördag är det tänkt att damernas curling-VM ska starta i just Kanada, i staden Prince George i provinsen British Columbia.

På plats där är det svenska landslaget, representerat av de regerande OS- och EM-guldmedaljörerna Lag Hasselborg. De räknar med att spela som planerat.

– Hittills har vi inte hört något från World Curling Federation om att VM ska ställas in. Vi är på plats i Prince George. Man bevakar och följer de lokala rekommendationerna, och här i British Columbia är det bara ett 50-tal smittade, meddelar förbundskapten Maria Prytz för SVT Sport, men lägger till:

– Men vi vet ju att allt kan ändras snabbt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet