Egan Bernal Foto: Bildbyrån

Bernal mot seger i Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

Efter 19 etapper så fick Egan Bernal sätta på sig den gula ledartröjan. Och efter Tour de France 20:e och sista krävande etapp så är han fortsatt i ledning, och har nu ett järngrepp om segern i totalen när bara avslutningen i Paris återstår.

På den 19:e etappen, som blev förkortad på grund av snöfall, så tog colombianen Egan Bernal över den gula ledartröjan från hemmahoppet Julian Alaphilippe, som hade börjat vänja sig vid att åka i gult istället för lagets blåa färger efter att ha haft ledningen i halva touren.

Och på den 20:e etappen, som var den kortaste etappen på 23 år i Tour de France, så fortsatte Egan Bernal att visa styrka. I den tunga klättringen så drog han ifrån, och 45 sekunders försprång ned till andraplatsen vid etappens start blev till slut 1,11 i mål.

Klättringen till Val Thorens i etapp 20 var den sista krävande etappen i Tour de France. Nästa etapp, som även är den sista, går i Paris och är mestadels platt. Där brukar det inte bli stora förändringar, och Bernal har nu alltså ett järngrepp om totalsegern med hans försprång på över en minut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.