Tobias Ludvigsson har byggt mer muskler och blivit mer explosiv under sommaren. Foto: Instagram

Bodybuilding ska bli landsvägsdynamit för Ludvigsson i nya stallet

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Ludvigsson siktar på att bli mer explosiv till nästa säsong och nyckeln till framgång handlar om kroppsbyggning.

– Muskelmässigt har det varit en katastrof men nu har jag tagit hjälp av en riktig bodybuilder. Han är stor som ett hus och kan sin sak, säger Tobias Ludvigsson.

Tobias Ludvigsson siktar på nya mål inför nästa år. Efter sex säsonger i det franska stallet Groupama FDJ har svensken skrivit på för Q36,5 ett nystartat schweiziskt stall med rötterna i det sydafrikanska Team Qhubeka Nexthash.

– Det var lite oroligt under sommaren men nu är jag taggad och har fått tillbaka drivet. Jag tror verkligen att det kan bli riktigt bra, säger Ludvigsson.

Dynamit

Under sommaren har Ludvigsson jobbat stenhårt med att försöka bygga mer muskler och bli mer explosiv. Han har byggt ett gym i huset och tagit hjälp av en kompis som tävlat inom bodybuilding.

– Jag är ju inte känd för att vara något kraftpaket, det har varit en katastrof. Men nu har jag fått riktigt bra hjälp, han kan verkligen sin sak. Målet är att få fler vapen på landsvägen, säger Ludvigsson.

Nytt lag

Q36,5 är namnet på ett nystartat proffstall. Bakom satsningen ligger Douglas Ryder. Sydafrikanske Ryder var tidigare general manger för Team Qhubeka Nexthash. Det laget jobbade med välgörenhet och bland annat delade de ut 30 000 cyklar till lovande afrikanska cyklister, det ska nya laget fortsätta med.

– Det känns otroligt roligt att vara med i ett lag som arbetar med välgörenhet, säger Ludvigsson.

Ett steg ner

Det nya stallet är ett pro cycling team, det är steget under de högt rankade lagen i world tour. Det innebär bland annat lite lägre lönenivåer och inga garanterade platser i de största tävlingarna. Men laget har värvat den förre stjärncyklisten Vincenzo Nibali som rådgivare.

– Nibali har ju kontakter i hela cykelvärlden så det känns som en garanti till att vi ändå kommer att köra de stora tävlingarna, säger Ludvigsson.

Nya möjligheter

Tobias Ludvigssons roll i det förra stallet Groupama FDJ handlade till stor del om att vara en hjälpryttare. I det nya stallet får han betydligt större utrymme till egna uppdrag.

– Ja, det ser positivt ut för min del med framförallt chanser på tempoloppen och klassikerna, säger Tobias Ludvigsson.

KLIPP: Se cykel-VM:s kanske mest entusiastiska fans (?) (25 september)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Tobias Ludvigssons proffesionella stall

2024 Q36.5 Pro Cycling Team(PRT)

2023 Q36.5 Pro Cycling Team(PRT)

2022 Groupama – FDJ(WT)

2021 Groupama – FDJ(WT)

2020 Groupama – FDJ(WT)

2019 Groupama – FDJ(WT)

2018 Groupama – FDJ(WT)

2017 FDJ(WT)

2016 Team Giant – Alpecin(WT)

2015 Team Giant – Alpecin(WT)

2014 Team Giant – Shimano(WT)

2013 Team Argos – Shimano(WT)

2012 Argos – Shimano(PCT)

2011 Skil – Shimano(PCT)

2011 Team CykelCity.se(CT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.