Steven Kruijswijk under Tour de France förra månaden. Foto: TT

Covidsmäll mot Giro d'Italia – två stall drar sig ur

Uppdaterad
Publicerad

Två stall har dragit sig ur Giro d'Italia efter flera positiva fall av covid-19. Sammanlagt har åtta personer i och kring lagen testat positivt de senaste dagarna och tävlingen riskerar att ställas in, skriver Reuters.

Det handlar stallen Jumbo Visma och Mitchelton-Scott som helt dragit sig ur tävlingen. I Jumbo Vismas fall kom beskedet om avhoppet precis för dagens start 12.30.  Ett stall består av åtta cyklister och servicepersonal, vilket gör att ett stall består av runt 30 personer. 

Det mest framstående namnet att bryta tävlingen är stjärncyklisten Steven Kruijswijk i Jumbo Visma . I Mitchelton-Scott  handlar det om fyra personer i teamet som insjuknat. Dessutom tvingas en åkare, Michael Matthews, från stallet Sunweb att hoppa av tävlingen på grund av covid-19.

Corona och idrott

Förutom det har en ledare i stallen Ineos-Grenadiers och AG2R-La Mondiale testats positivt.

Åtta positiva fall på ett bräde är ett hårt slag mot cykelklassikern som enligt Reuters riskerar att ställas in.

– Oturligt nog fick vi under måndagen besked om att ett flertal personer testats positivt för covid-19, säger stallchefen i Mitchelton-Scott, Brent Copeland, till Cyclingnews.

Mitchelton-Scottkaptenen Yates fick covid-19 i helgen

I helgen tvingades Mitchelton-Scotts kapten, en av huvudfavoriterna Simon Yates, att hoppa av tävlingen på grund av covid-19.

– Tack och lov förblir de drabbade asymptomatiska eller med mildasymptom, men hälsan hos våra cyklister ochpersonal är huvudprioriterat och vi är nu inriktade på att under säkra förhållanden föra dem till områden där de enkelt kan gå i karantän, säger Copeland.

Girot återupptogs i dag efter vilodagen under måndagen.

Under Tour de France genomfördes tusenstals tester och bara ett fåtal ledare, ingen cyklist, testade positivt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet