Världsmästaren kraschade svårt i ledning

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande världsmästaren i tempo, Chloe Dygert, kraschade svårt när hon körde över ett räcke och skadade sig. Hon fick medicinsk behandling på plats och fördes sedan till sjukhus med ambulans.

– Allt vi vet är att hon är vid medvetande och pratar, säger USA Cycling i en kommentar enligt Cyclingnews.

Det är oklart hur svårt skadad amerikanskan är. På stillbilder ser man sex personer hjälpa Dygert på rullbåren till ambulansen.

Vid mellantiden efter halva loppet efter 14,9 km ledde Dygert, som startade sist, med 26 sekunder före schweiziskan Marlen Reusser. 

Corona och idrott

I en högerkurva fick hon flera kast på cykeln och klarade inte av att räta upp den utan flög huvudstupa över räcket ut i grässlänten och nådde inte målet på Formel 1-banan Imola. På grund av coronapandemin var tempo-VM Dygerts säsongsdebut.

Kedjeproblem hindrade Nordén

Lisa Nordén var 14:e förra året och låg på 14:e plats halvvägs men tappade in mot målet och slutade 24:a. Mekaniska problem låg bakom det tappet alldeles innan man kom in på Imolabanan.

– Jag fick ett kedjehopp och tappade tyvärr mycket tid där. Det blev aggressivt sista biten när jag skulle trycka på, det kanske blev för mycket. Det kändes som om oceaner av tid passerade förbi när jag stod helt still, ett par sekunder kan ju göra en hel del för placeringen, säger Nordén till SVT Sport och fick hjälp av en mekaniker att få igång cykeln.

Näst sist startande Anna van der Breggen vann loppet efter att ha passerat Marlen Reusser med en stark avslutning. van der Breggen var totalt slutkörd och fick hjälpas upp från asfalten efter första VM-guldet i tempo – efter fyra silver.

– Jag kan inte tro på det ännu. Jag ville inte höra några mellantider utan bara köra på så fort det gick. Det var först över mållinjen som jag förstod att jag vunnit, säger van der Breggen till internationella cykelförbundet, UCI.

Annemiek van Vleuten avstod tempoloppet efter handledsskadan i Giro Rosa förra veckan men hoppas kunna försvara sin världsmästartröja i linjeloppet på lördag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet