Foto: Bildbyrån

Vändningen: Cykel-VM blir av

Uppdaterad
Publicerad

I mitten på augusti meddelade UCI, internationella cykelförbundet, att VM i Schweiz ställs in. Nu står det klart att mästerskapet blir av.

Tävlingen kommer avgöras i italienska Imola.

– Det är en tuff bana och det finns goda möjligheter för Emilia Fahlin, säger förbundskaptenen Lucas Persson till SVT Sport.

Det lutar åt att de svenska åkarna bara kommer att åka linjeloppet och att ingen ställer upp på tempot.

Corona och idrott

Den 12 augusti meddelade internationella cykelförbundet (UCI) att det skulle bli ”omöjligt” att genomföra mästerskapet eftersom schweiziska myndigheter förbjöd sammankomster med fler än tusen personer fram till den 30 september.

Uppgifter till SVT Sport berättade att VM ändå kommer att genomföras och under onsdagen bekräftade UCI det. Tävlingen kommer att avgöras i italienska Imola mellan den 24-27 september. Start och mål kommer vara på stadens racingbana, som även får besök av formel 1-cirkusen senare i höst.

Mästerskapet sänds på SVT Sport.

ARKIV: Ny otäck cykelkrasch (15 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet