Raketspurt gav Ewan etappsegern i Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

Sam Bennett såg ut att ha knäckt allt motstånd på den tredje etappen av Tour de France. Då kom australiern Caleb Ewan som skjuten ur en kanon.

– Jag tog mig igenom muren där framme och det löste sig till slut, säger Ewan i Eurosports sändning.

Ewan flög förbi fem andra cyklister och sedan även irländaren Bennett för att knipa segern efter en mäktig spurt.

– I kaoset som var på slutet så höll jag tillbaka lite, och det gav mig chansen att vila benen lite inför slutspurten. Och jag lyckades hitta en väg fram. Det är alltid en liten risk att komma bakifrån men jag tog mig igenom muren där framme och det löste sig till slut, säger Ewan i Eurosports sändning.

Fjärde etappsegern

Segern på den 198 kilometer långa bergsetappen från Nice till Sisteron var Ewans fjärde i den franska cykelklassikern. Till slut blev det en stor klunga cyklister som gjorde upp i spurten, men stora delar av etappen var annars en enda lång jakt.

Fransmannen Jérôme Cousin gjorde en utbrytning med nästan 13 mil kvar att köra. Det höll länge, men med 15 kilometer kvar var klungan ikapp.

I sammandraget leder fortsatt hemmacyklisten Julian Alaphillipe.

KLIPP: Ordföranden hoppas på Tour de France för kvinnor (3 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.