Chris Froome flögs från olycksplatsen med ambulans. Foto: TT

Cykelstjärnan redo för comeback efter mardrömskraschen

Uppdaterad
Publicerad

Den fyrfaldiga Tour de France-vinnaren Chris Froome skadades allvarligt i juni när han kraschade in i en stenmur. Nu är han redo för comeback i redan slutet av oktober.

34-åringen kommer precis som Team Ineos-lagkamraten tillika Tour de France-mästaren Egan Bernal att ställa upp den japanska säsongsavslutningen Saitama Criterium den 27 oktober. Det bara några månader efter en livshotande olycka.

Cykelstjärnan tappade kontrollen när en vindpust tog tag i cykeln när han rullade ner för en backe under en träning i franska Dauphiné. Froome färdades i nästan 60 km/h rakt in i en stenmur.

Vittnet: ”Han kunde ha dött”

– Vi stod där chockade i säkert 20 sekunder under tystnad och hade rysningar. Det kunde ha varit mycket värre. Han kunde ha dött. Att se något sådant är väldigt obehagligt, sa cyklisten Dan Martin som befann sig strax bakom Froome och uttalade sig samma förmiddag.

Chris Froome vaknade upp eter olyckan med frakturer i nacken, ett lårben, en armbåge, en höft och i flera revben. Han opererades i fyra timmar och väntades vara borta i minst sex månader. Britten var dock tillbaka i lätt träning redan i augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.