Astanas två kaptener, Jakob Fuglsang (till vänster) och Fabio Aru, efter gårdagens avslutning av Criterium Du Dauphine. Foto: TT.

Dansk stjärna tänd inför Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Fuglsang vann åttadagarsloppet Criterium du Dauphine i sydöstra Frankrike under söndagen och slog flera av favoriterna inför Tour de France. Nu nämns han som en vinnarkandidat inför klassikern som startar i Düsseldoft 1 juli.

– Min fru väntar barn, som ska komma i början av touren, och den här stora segern tillägnas henne. Det är en bra bit kvar till touren men jag är verkligen nöjd med allting, säger Fuglsang, som vid 32 års ålder är i sitt livs form och slagit igenom stort, till AP.

En som fick stryk man mot man var Chris Froome som vunnit Tour de France tre av de fyra senaste åren.

Får nu delat kaptensskap i Tour de France

Fuglsang kör för Astana-stallet som hade stjärnan Fabio Aru, ordentligt frånåkt av dansken igår och totalt, som given kapten inför Tour de France, något som nu ändrats. Den evige hjälpryttaren ska få uppbackning.

– Aru och jag kommer att dela på kaptensskapet under touren, säger dansken i Eurosports sändning.

Det innebär att den som är hetast i Frankrike kommer att få uppbackningen av stallet.

Den förre tour-vinnaren Bjarne Riis ser med skräckblandad förtjusning på Fuglsangs genombrott.

– Det viktiga för Jakob är att han får ta det lugnt och bara slappna av och göra det som är rätt för honom hemma i Monaco. Det har blivit en hajp kring honom, dessvärre vill jag nästan säga. Han borde bara försvinna, råder Riis enligt Ekstrabladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.