Bahrain Victorious är stallet som är under lupp av polisen och åklagare. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dopningsrazzia mot stall på Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll, efter den 17:e Tour de France-etappen, genomförde polis en razzia mot cykelstallet Bahrain Victorious hotell.

Nu bekräftar franska åklagare att man har inlett en förundersökning gällande dopningsanklagelser mot stallet.

Poliserna genomsökte cyklisternas rum på hotellet i den sydfranska staden Pau. Åklagarna säger att förundersökningen påbörjades den 3 juli och handlar om ”anskaffande, transporterande, innehav och import av substans som inte får användas av idrottare utan medicinskt tillstånd.”

Det var ungefär 25 poliser som genomförde razzian.

”Utan att få veta varför razzian genomfördes så ombads stallet att dela med sig av alla träningsdokument. De samlades in och visades för poliserna”, skriver stallet i ett uttalande.

– Processen påverkade våra cyklisters återhämtning och måltidsplanering. Som ett professionellt stall är våra stallmedlemmars välmående det viktigaste, säger stallets tekniska direktör Vladimir Miholjevic.

KLIPP: Mark Cavendish tangerar rekordet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.