Peter Sagan, i vitt, kraschade svårt tillsammans med Caleb Ewan på upploppet på den tredje etappen av Tour de France. Foto: TT

Trefaldig världsmästare opererad efter Tour-olycka

Uppdaterad
Publicerad

Med två veckor kvar till OS har den trefaldige världsmästaren Peter Sagan opererats i höger knä efter att ha fått en infektion efter en krasch under tredje etappen av Tour de France.

Slovaken fick antibiotikabehandling under de tio efterföljande dagarna innan läget blev för allvarligt för att kunna fortsätta klassikern. Operationen genomfördes i närheten av hemmet i Monaco och han hoppas kunna börja träna igen om ett par dagar.

– Vi gjorde allt i vår makt under Tour de France men trots antibiotikabehandling kunde vi inte förhindra infektionen. Den enda återstående lösningen var att ta bort slemsäcken på kirurgiskt sätt, säger Bora-Hansgrohes läkare Christopher Edler enligt AP och understryker att det var en ytlig åkomma.

Redan den 24 juli går linjeloppet i OS och Sagan väntas komma med ett besked om han ska åka till Tokyo inom ett par dagar.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet