Emilia Fahlin under 2018. Foto: Bildbyrån

Emilia Fahlin inför Flandern runt: ”Bevisat att jag är i bra form”

Uppdaterad
Publicerad

Förra helgen blev Emilia Fahlin sexa på världstouren.

I morgon jaga hon nya framgångar i klassikern Flandern runt.

– Jag har bevisat att jag är i bra form, säger Emilia Fahlin till SVT Sport.

Det blev en fin sjätteplats för Emilia Fahlin i World Tour-loppet Gent-Wevelgem i Belgien helgen som var. Svenskan har varit kvar i Belgien sedan dess för att ladda upp för nästa utmaning: klassikern Flandern runt.

– Det blir kulmen på hela den här vårsäsongen här nere i Belgien. Det brukar vara folkfest och en galen tillställning. Nu blir det ju ingen folkfest eftersom det är hårda restriktioner men jag är jätteglad att man ändå hittat en modell för cykel så att tävlingar kan ta plats. Vi kommer att få tävla på en väldigt fin och tuff bana, säger Emilia Fahlin till SVT Sport.

Korta och branta backar

Loppet i morgon innehåller korta men branta backar och körs på gatstensbelagda vägar. Under lördagen kommer Fahlin och teamkamraterna i det franska stallet FDJ Nouvelle Aquitaine-Futuroscope att få veta hur de ska genomföra loppet.

– Min roll blir nog att överleva så länge det bara går och se hur långt det är. Har jag dåliga ben så blir det att hjälpa teamkamraterna och har jag bra ben så blir det kanske att försöka komma med till en final.

Skadade handen i fjol

I teamet finns bland andra italienskan Marta Cavalli och danskan Cecilie Uttrup.

– Vi har ett väldigt starkt lag men jag tror att jag bevisat att jag är i väldigt bra form och har fått chansen om det blir en mindre gruppspurt, då är jag den starkaste tjejen i laget, säger Fahlin.

I september förra året bröt Fahlin handen och missade cykel-VM. Trots att det gått ett halvår sedan operationen gör sig skadan fortfarande påmind – men mest i vardagen.

– Handen är inte 100 procent än men läkaren sa att det kan ta upp till ett år. Jag känner att den stramar och inte är tillbaka till full funktion men den duger gott och väl till att sitta på cykeln med.

KLIPP: Fahlin om OS-chansen: ”Jag bör få en biljett” (29 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.