Emilia Fahlin under 2018. Foto: Bildbyrån.

Emilia Fahlin missar cykel-VM

Uppdaterad
Publicerad

Emilia Fahlin missar cykel-VM.

I morgon måste hon operera sin skadade hand.

– Det är tråkigt, säger hon.

Sveriges bästa cyklist, Emilia Fahlin, fick en smäll i handen under cykelloppet Giro Rosa i Italien. Hon fortsatte cyklade hela 15 mil med en fraktur. Men sen fick hon bryta tävlingen.

”Tajt med VM”

Nu står det klart att skadan stoppar henne från VM, som startar i italienska Imola om en vecka.

– Det blir operation i morgon. Det är en spiralfraktur som de måste gå in och sätta ihop för att det ska läka. Då blir det för tajt med VM. Det är för få dagar för att komma tillbaka, säger hon till SVT Sport, men fortsätter:

– Det positiva är att efter det har läkt så kan jag träna på cykel, och det öppnar för att det finns några race kvar i år.

”Tar cirka tio dagar”

31-åringen hoppas alltså kunna träna och tävla igen ganska snart.

– Det tar cirka tio dagar att läka från själva operationen för att sen kunna använda handen. Sen ska det inte vara så långt ifrån att vara tillbaka och tävla, säger Fahlin, som slutade fyra i VM:s linjelopp så sent som 2018.

I dag blev det även klart att fjolårets VM-bronsmedaljör i tempo, Annemiek van Vleuten, missar VM. Den dubble VM-guldmedaljören bröt sin vänstra handled i dagens Giro Rosa.

ARKIV: Fahlin tävlade – i sin etta (8 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.