Sam Bennett gör segertecken men fick ett par minuter senare finna sig i att Pascal Ackermann, längst till höger i grön hjälm, tilldelats etappsegern. Foto: TT

Etappvinnaren i Vueltan nedpetad till sista plats

Uppdaterad
Publicerad

Sam Bennett var först i mål och gjorde segertecken efter klungspurten på den nionde etappen av Vueltan. Men efter noggrann granskning av videobilder efter protest deklasserades Bennett till sista plats i klungan som 110:a.

Segern gick istället till Pascal Ackermann. Detta efter att Emils Liepins fick en knuff av Bennetts axel på upploppet. Det var ett annat stall som lämnade in protest mot Bennets körning. 

– Jag förväntade mig inte att vinna eftersom Sam var före, men när jag såg videon var det inte en schysst cykling från honom, säger Pascal Ackermann efter etappsegern till AP.

Corona och idrott

Det har varit många krascher efter vårdslös cykling de senaste månaderna.

”Vi måste ta hand om varandra”

– Efter alla krascher under de senaste veckorna måste vi ta hand om varandra. Om det inte finns någon lucka så går det inte att att attackera.

Ackermann lider med Bennett men förstår juryn.

– Jag tycker synd om Sam men jag förstår helt och hållet att vi måste åka på ett mer säkert sätt.

Det blev inga omkastningar i täten denna flacka etapp. Richard Carapaz behåller ledningen 13 sekunder före Primoz Roglic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet