Emilia Fahlin satsar mot VM med nytt stall: ”Allt är nytt”

Uppdaterad
Publicerad

Trots en försäsong kantad av förkylningar spurtade Emilia Fahlin in på en sjundeplats under söndagens World tour i Italien, bara sekunden från segern. Nu är målet tydligt: VM i England till hösten.

– Jag vill utvecklas och ta det där steget som tar mig närmare en stor seger, säger svenska cykelhoppet till SVT Sport.

Sedan Innsbruck-VM i fjol har 30-åringen från Örebro också tvingats att göra ett stallbyte, då brittiska Wiggle High5 som Fahlin tillhörde lade ner sitt team inför säsongen 2019. Valet föll på franska storteamet FDJ.

– Allt är nytt just nu. Det kommer nog ta ett tag att komma in i det helt. Nya managers, nya lagkamrater, nytt material. Men hittills har allt känts väldigt positivt. Det är en väldigt proffsig organisation och de satsar på damerna, säger Emilia Fahlin till SVT Sport.

FDJ-åkare erkände bloddopning

Men FDJ har också varit i blåsväder. I svallvågorna av dopningshärvan under skid-VM i Seefeld, erkände teamets toppcyklist österrikaren Georg Preidler att han hade bloddopat sig.

Vad är dina tankar om det?

– Det är herrlaget. Vi har faktiskt inget att göra med herrlaget, det är separata organisationer. Men överlag tycker jag det är tråkigt när det blir sådana rubriker till just cykelsporten som har haft så mycket skit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.