Foto: Facebook (yoann.offredo)

Fransk cyklist överfallen under träning

Uppdaterad
Publicerad

Franske cyklisten Yoann Offredo berättar att han var ute på en träningsrunda med två vänner när han blev överfallen och attackerad. En attack som slutade med bruten näsa, smärtande revben och blåmärken.

Det var under måndagen som överfallet inträffade. Offredo, som nu tävlar för belgiska Wanty, beskriver på sin facebook-sida hur han blev attackerad med kniv och basebollträ.

– Förutom de fysiska skadorna är jag framförallt chockad. Jag är inte arg, bara ledsen att upptäcka att denna vackra sport som jag gillar, nu får mig att önska att mina barn inte ska träna, det är för farligt.

Cyklisterna var ute på en runda i Chevreuse, sydväst om Paris, när en bil i hög hastighet körde väldigt nära dem. Bilen bromsade hastigt med enligt Offredo intentionen att få cyklisterna att krascha. När 30-åringen gick fram för att konfrontera föraren såg han att han var beväpnad med en kniv. Offredo försökte då blockera dörren men föraren tog sig ut och slog honom med ett tillhygge i trä. Efter det skallade han honom innan polisen kom dit och avbröt överfallet.

En polisanmälan gjordes och även om Offredo kommer att besöka sjukhus för sina skador räknar han med att tävla redan i början av maj, meddelar klubben på sin hemsida.

Ett annat uppmärksammat fall med en cyklist som blev överfallen råkade mountainbike-cyklisten Emil Lindgren ut för 2006. Lindgren blev överfallen och rånad under en träningsrunda inför en världscuptävling i Caracao, något han berättade för SVT Sport i ett inslag från 2007 och som kan ses i spelaren ovan.

OF

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.