Alaphilippes jubel efter segern i Tour de France. Foto: TT Nyhetsbyrå¨n

Franske Alaphilippe segrare i tionde etappen av Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

Julian Alaphilippe tog sin första etappseger någonsin och Frankrikes första i år när den tionde etappen av Tour de France avslutades i Le Grand-Bornand. Fransmannen hade glädjetårar i ögonen när han gick i mål.

Det är en bra tid för fransk idrott just nu. Knappa två dagar efter Frankrikes bejublade VM-guld i fotboll kom i dag nästa franska idrottstriumpf.

I den tionde etappen av Tour de France lyckades Julian Alaphilippe cykla först över mållinjen och ta hem Frankrikes första etappseger i årets tävling.

På det som var den första bergetappen för året visade 26-åringen en offensiv åkning under hela tisdagen och presterade utmärkt i backarna och säkrade sammanlagt 41 poäng.

Grät av glädje

Vinsten innebär att Alaphilippe tar över bergatröjan från lettiske Toms Skujins.

Alaphilippe deltog för andra gången i sin karriär i loppet och tog sin allra första etappseger. Han deltog även år 2016 utan samma lycka, och hade glädjetårar i ögonen när han passerade först över mållinjen.

Spanske Ion Izagirre slutade på andraplatsen och tredjeplatsen kneps av estländske Rein Taaramäe knappa halvminuten därefter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.