Froome under Tour de France Foto: Bildbyrån

Froome gör säsongsdebut i Ruta del Sol

Uppdaterad
Publicerad

Fyrfaldige Tour de France-vinnaren Chris Froome, som är under utredning efter att ett dopningstest visat för höga värden av salbutamol, gör säsongspremiär under femdagarstävlingen Ruta del Sol i Spanien 14-18 februari.

Det var i december som det framkom att den 32-årige britten lämnat ett urinprov som uppmätte dubbelt så hög halt av substansen salbutamol än vad som är tillåten. Dopningstestet gjordes i samband med hans segerlopp i tävlingen Spanien runt.

Han är under utredning, men är inte avstängd från att tävla. Team Sky meddelar nu på sin hemsida att Froome finns på startlinjen i Ruta del Sol.

– Jag är säker på att vi kommer kunna gå till botten med vad som hände och jag arbetar hårt med teamet för att göra det. Självklart förstår jag att den här situationen har skapat mycket osäkerhet och jag förstår verkligen varför det har varit så mycket intresse och spekulationer, säger Froome i pressmeddelandet på hemsidan.

Ordföranden kritisk

För drygt två veckor sedan rapporterade tidningen The Independent att Internationella Cykelförbundets ordförande David Lappartient menade att Team Sky inte borde sätta press på Froome genom att låta honom köra:

– Det är upp till dem att bestämma, men om han vinner tävlingar och det blir sanktioner efteråt så är det inte bra, sa han då.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.