Chris Froome blev mycket glad över att få en specialdesignad tavla för att minnas sina två Grand Tour-segrar. Här på prispallen efter vinsten i Vueltan. Foto: TT.

Froome ställer upp i Giro d'Italia

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande titelhållaren i Tour de France och Vueltan, Chris Froome, kommer att ställa upp i Giro d'Italia nästa år och siktar på att ta sin tredje raka Grand Tour-seger.

– Det är en unik situation för mig att kunna vinna min tredje raka Grand Tour, säger Froome som via en videohälsning fick varma applåder när Girot 2018, som inleds i Israel, presenterades, enligt AP.

Även om det spekulerats i att britten skulle starta var det en överraskning för publiken.

Första Giro-starten på åtta år

Froome har inte tävlat i Girot sedan 2010 och jagar även sin femte seger i Tour de France, en rekordtangering. Ett skäl bakom beslutet är den extra vilovecka som finns mellan Girot och Touren.

– Det blir en vecka till för återhämtning och träning, säger perfektionisten Froome som aldrig missar ens den minsta detalj.

Cykelns Grand Tour-tävlingar 2018:

Giro d'Italia 5-27 maj

Tour de France 7-29 juli

Vueltan (Spanien runt) 25 augusti-16 september

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.