Fernando Gaviria vann den fjärde etappen i Tour de France. Foto: Bildbyrån

Gaviria spurtade hem fjärde etappen

Uppdaterad
Publicerad

Greg Van Avermaet behåller den gula ledartröjan även efter den fjärde etappen i Tour de France. Van Avermaet slutade på en 16:e plats efter ett riktigt spännande lopp. Vann gjorde colombianen Fernando Gaviria.

Den fjärde etappen i Tour de France började fartfyllt. Redan efter några kilometer var det en kvartett som bestämde sig för att bryta ut.

Guillaume Van Keirsbulck, Jérôme Cousin, Dimitri Claeys och Anthony Perez fick snabbt ett försprång som vid 30 km var uppe i åtta minuter. Trots att avståndet därefter minskade hade de med två mil kvar fortfarande två minuter till godo på klungan bakom.

Även svenske Tobias Ludvigsson var framme och drog i klungan för att hinna ikapp tätkvartetten innan målgången i Sarzeau. Men det såg länge ut som att utbrytningen skulle hålla hela vägen in i mål.

Det skulle dröja till den sista kilometern innan försprånget var helt uppätet och det blev en ren spurtavgörelse mellan samtliga cyklister. Till slut var det colombianen Fernando Gaviria som hade mest kraft kvar i benen och tog sig i mål precis före Peter Sagan och André Greipel

– En svår seger att ta. Vi kämpade länge för att ta igen försprånget. Jag vill tacka laget för att de tror på mig, säger han till Eurosport.

Gaviria har nu vunnit två av fyra etapper men Sagans andraplats gör att han behåller den gröna poängtröjan precis före Gaviria.

Greg Van Avermaet behåller den gula ledartröjan efter att ha slutat på en 16:e plats i dagens etapp.

Imorgon väntar den långa och backiga femteetappen mellan Lorient och Quimper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.