Nils ”Giraffen” Politt slutade aldrig att jubla efter dagens etappseger i Tour de France. Foto: TT

Giraffen vann sin första etapp i Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

Tysken Nils Politt vann dagens etapp i Tour de France och tog sin första etappseger i klassikern. Giraffen, som han kallas av lagkompisarna, ryckte med elva kilometer kvar till målet och brast ut i tårar efteråt.

– Det är helt otroligt. Det är en dröm som går i uppfyllelse att vinna en etapp i Tour de France, det bästa ögonblicket i min karriär, säger den rörde 27-åringen vid målet i Nimes efter 159 km i sadeln enligt Cyclingnews. Det var en snabb etapp och Politt hade 47,3 km/timmen i snitt.

Politt hade gott om tid att förbereda sig på segern. Med dryga kilometerna kvar slog Giraffen med händena i hjälmen och skakade på huvudet. Han kunde knappt tro att det var sant. In mot målet släppte han styret och gjorde segertecken, hjärttecken, kastade slängkyssar, och senare hissade han cykeln i en segergest.

Sällskapsresa för de stora namnen

Han hade en halvminut ner till övriga på pallen medan den stora klungan med alla de stora namnen hade sällskapsresa och var nästan 16 minuter efter Giraffen. Den stora klungspurten vanns av Mark Cavendish som plockade åt sig tre nya poäng, 14:e på dagens etapp, i kampen i om den gröna tröjan som spurtarna gör upp om.

Tadej Pogacar leder sammanlagt och är över fem minuter före tvåan Rigoberto Uran.

ARKIV: Rissveds tvåa i världscupen (4 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.