Cyklist kraschade in i barnvagn under slutspurten. Foto: Eurosport

Girocyklist kraschade in i barnvagn

Uppdaterad
Publicerad

I dag startade Giro d'Italia om på Sicilien och Italien med den fjärde etappen efter inledningen i Israel. Med 2,5 km kvar att köra dundrade Maximilian Schachmann, enligt uppgifter på Eurosport, in i en barnvagn i en kurva. 

– Jag kollade att allt var okej och hoppade upp på cykeln igen, säger Schachmann.

Det var en snabb bildsekvens och det framgick inte hur det gick med barnet och dem som stod runt omkring i stadskärnan. Tysken Schachmann, som ledde ungdomsklassen inför dagens etapp, blev stående och tappade tid.

– Jag var på femte plats och klungan drog på full fart genom en kurva. Jag nuddade någon i publiken och körde omkull. Jag kollade att allt var okej och hoppade omedelbart upp på cykeln igen, säger Schachmann till sitt stall Quickstep. Han var bara tio sekunder efter täten i mål och behåller den vita ledartröjan i ungdomsklassen.

Belgaren Tim Wellens vann den tuffa kuperade etappen, med två kategoriserade stigningar, över 202 km med målgång uppför i Caltagirone.

”Jag väntade in rätt läge”

– Jag vred och vände hela loppet. Det var inte lätt men i slutet förde mina lagkamrater mig till täten på ett perfekt sätt. Jag väntade in rätt läge för att inte gå för tidigt och satte full gas sista 200 meterna, säger Wellens till Cyclingnews.

Chris Froome, som jagar sin tredje raka Grand Tour-seger, efter Tour de France och Spanien runt, tappade 21 sekunder i den stökiga avslutningen – är nu totalt 55 sekunder efter täten. Det var även en stor krasch med sju kilometer kvar. Han kraschade på träning inför den första tempoetappen där han tappade 37 sekunder till vinnaren Tom Dumoulin. 

Rohan Dennis behåller den rosa ledartröjan och är en sekund före fjolårsvinnaren Tom Dumoulin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.