Norske Tobias Forss vid VM i England förra året. Foto: TT

Norske cyklisten om bristande säkerheten i Girot

Uppdaterad
Publicerad

Norske cykeltalangen Tobias Foss, 23, var chockad över de bristande säkerhetsåtgärderna i Giro d'Italia, berättar han till NRK.

– När vi kom ner var det troligen 100 personer i matsalen. Vi blev ganska chockade över att det inte var åtskilt.

Tobias Foss tycker att hans stall Jumbo-Visma gjorde rätt att dra sig ur Giro d'Italia då lagkamraten Steven Kruijswijk testat positivt för covid-19.

– Jag håller med om beslutet. Det var genomtänkt och ansvarsfullt agerande. Jag är stolt över laget och stöder beslutet, säger han.

Den 23-årige norrmannen gör sin första säsong som professionell åkare för det nederländska laget, och han var med i Italien för att hjälpa fram stallet stora stjärna Steven Kruijswijk som nu alltså har smittats.

Brist på åtgärder

Tobias Foss och hans lagkamrater var förvånade över bristen på smittskyddsåtgärder, speciellt skillnaden från hur det fungerade under Tour de France.

– De som har åkt Tour de France säger att det är stor skillnad i säkerhet, säger han till NRK. I matsalen satt tre lag och hela poliseskorten och de var inte åtskilda.

Han tycker det var helt rätt att laget drog sig ur tävlingen.

– Vi lever så tätt inpå varandra. När ett fall inträffar så är sannolikheten stor att det sprider sig ganska snabbt.

KLIPP: Covidsmäll mot Giro d'Italia – två stall drar sig ur

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.