Foto: Bildbyrån

Ludvigsson: ”Finns viktigare saker än en cykeltävling”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska proffscyklisten Tobias Ludvigsson hade Tour de Fance som ett stort mål inför säsongen. Nu planeras loppet än så länge att genomföras men då med utan publik men Ludvigsson tycker det borde ställas in.

– Hälsan går först och det finns viktigare saker än en cykeltävling just nu, säger Tobias Ludvigsson till SVT Sport.

29-årige Tobias Ludvigsson tillhör de franska laget Groupama – FDJ. Tävlingsäsongen hann knappt börja innan den nu skjutits upp på grund av coronapandemin. Den största och med prestigefyllda tävlingen Tour de France som avgörs 27 juni – 19 juli, planeras fortfarande att köras men då utan publik.

– Jag har kört touren en gång och det var helt galet med publik och cykeltävlingar ska ju ses av publik, framförallt Tour de France, säger Tobias Ludvigsson.

Corona och idrott

Tycker du toruen ska genomföras om det inte blir med publik?

Nä, det tycker jag inte, hälsan går först och det finns viktigare saker än en cykeltävling just nu.

Just nu är Tobias hemma i Sverige och försöker träna på som vanligt. Idag blev det 14 mil längs vägen men det är svårt med motivationen när han inte vet när nästa tävling är.

– Min tränare har sagt att jag får köra det jag känner för, jag försöker men de är jobbigt mentalt. Men åtminstone kan jag fara ut och träna, mina lagkamrater (mestadels fransmän) sitter inlåsta hemma, säger Tobias Ludvigsson.

ARKIV: Ordföranden hoppas på Tour de France för kvinnor (3 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet