Foto: TT/SVT

Legendaren avslutade karriären med VM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Ingen kunde mäta sig med det tyska laget i dagens VM-tävling i mixed lagtempo.

Legendaren Tony Martin fick därmed tacka för sig genom att ta ett VM-guld i belgiska Brygge.

– Nu gick drömmen i uppfyllelse och det är dags att fira, säger Tony Martin efter loppet.

När de tyska damerna gick i mål på 50,49,10 före dåvarande tvåan Schweiz hade de en solklar ledning. Det skulle skulle visa sig vara en tid som ingen annan nation kunde rå på.

”En dröm”

Tillsammans med sitt lag fick Tony Martin avsluta karriären med ett VM-guld, en dröm som gick i uppfyllelse.

– Det är den bästa möjliga avslutningen. Att få lämna cyklingsscenen med en guldmedalj är en dröm för mig. Det är den bästa situationen jag hade kunnat tänka mig, säger Tony Martin.

Förutom Tony Martin bestod det tyska laget av  Lisa Brennauer, Lisa Klein, Mieke Kroeger, Nikias Arndt och Maximilian Richard Walscheid. Martin uttryckte stor tacksamhet till sina lagkamrater efter loppet.

– Jag är tacksam till hela teamet, särskilt till damerna, jag tror de spelade en stor roll i dag. Jag har njutit av hela veckan tillsammans med laget. Vi hoppades på ett guld, men nu gick drömmen i uppfyllelse och det är dags att fira, säger Martin. 

Hundradelsstrid

Tyskland vann med 12,79 sekunder före Nederländerna. När de nederländska herrarna lämnade över låg laget på en sjundeplats 43 sekunder efter täten. Damerna gjorde sedan en superupphämtning och kunde säkra silvervalören.

Kampen om bronsmedaljen blev en hundradelsstrid mellan Italien och Schweiz. Där gick Italien segrande ur med ynka två hundradelar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.