Nairo Quintana står över årets upplag av Vueltan. Foto: Marco Bertorello/AP/TT

Nairo Quintana drar sig ur Vueltan

Uppdaterad
Publicerad

I morgon startar stortävlingen Vueltan.

Det blir utan den colombianske stjärnan Nairo Quintana.

Cyklisten ska istället försöka få beslutet att stryka hans resultat från Tour de France ändrat.

Den colombianska cykelstjärnan Nairo Quintana, som har stått som totalsegrare i både Giro d'Italia och den spanska stortävlingen Vueltan, blev sexa i årets Tour de France.

Men i går kom beskedet att hans resultat från årets Tour de France stryks, eftersom han har testat positivt för det smärtstillande opioidläkemedlet Tramadol i kroppen.

Hävdar sin oskuld

Tramadol bryter inte mot antidopningsreglerna, skriver UCI, men det har varit förbjudet att användas i samband med tävling sedan 2019 på grund av bieffekterna.

Quintana hävdar dock sin oskuld.

– Jag är helt omedveten om hur denna substans kommit i mig, och jag nekar till att ha använt mig av det i min karriär, säger han enligt Eurosport.

– Jag kommer inte delta i Vuletan då jag ska göra en framställan hos Cas (Idrottens skiljedomstol). Jag kommer att återvända till tävlingar i slutet av säsongen.

Instagram förklarar han att han helt enkelt inte är i skick för att tävla.

– Just nu är varken mitt huvud eller min kropp i skick för att tävla, säger han där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.