Fabio Jakobsen tas om hand av sjukvårdspersonal efter den våldsamma kraschen Foto: TT Nyhetsbyrån

Skärpt säkerhet efter cykelkrascherna

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera svåra olyckor under sommaren vill Internationella cykelförbundet, UCI, nu skärpa säkerheten för åkarna under tävlingar, skriver förbundet på sin webbplats.

Som en första åtgärd kommer cykelförbundet att genomföra fler och noggrannare inspektioner före och under alla större tävlingar för att om möjligt säkerställa säkerheten för de tävlande.

Vidare har UCI även beslutat att genomföra en reform vad gäller säkerheten, som bland annat innefattar större möjligheter att straffa åkare som inte följer reglerna eller som utsätter andra åkare för fara.

Den kanske mest uppmärksammade kraschen i sommar inträffade i Polen runt, då nederländaren Fabio Jakobsen tvingades ut över reklamskyltarna av konkurrenten Dylan Groenewegen och kraschade våldsamt.

Jakobsen, som har repat sig, försattes i konstgjord koma efter kraschen, där ytterligare tre cyklister och en funktionär skadades.

KLIPP: Våldsam krasch i Polen – nederländsk cyklist i koma

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.