Chris Froome närmar sig segern i Vueltan. Foto: TT.

Froome en etapp från segern i Vueltan

Uppdaterad
Publicerad

Chris Froome kommer med största sannolikhet att vinna Vueltan. Han utökade under lördagen ledningen i näst sista etappen och kör under söndagen för segern i Spanien runt i Madrid.

Britten Chris Froome höll sig under stora delar av loppet långt framme i fältet. Han körde kontrollerat i regnet och körde i mål på tredjeplats. Det innebar att han drygade ut ledningen från en minut och 37 sekunder till två minuter och 15 sekunder ner till italienska tvåan Vincenzo Nibali.

32-åringen har tidigare tre andraplatser i Vueltan och nu talar allt för en efterlängtad seger i tävlingen. Det gör i sådana fall honom till en av blott tre som vunnit både Tour de France och Spanien runt under samma år.

Contador avslutade med stil

Men Froome fick den här gången finna sig att vara i skuggan av spanjoren Alberto Contador. Han klarade den långa bergsetappen bäst av alla, var först över mållinjen och vann etappen. Han var 17 sekunder före holländska tvåan Wout Poels.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.