Jan Bakelants med den klassiska gula ledartröjan i Tour de France efter tredje etappen 2013. Foto: TT.

Tour-cyklist tvingades be om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Tour de France-cyklisten Jan Bakelants, 31, försökte vara rolig. Men de flesta tyckte att han var dum och plump. Nu har Bakelants bett om ursäkt för hur han uttryckte sig om kvinnorna som hjälper till vid prisutdelningarna under den franska cykelklassikern.

Bakelants sade till belgiska medier att han hade tagit med sig kondomer till tävlingen eftersom ”du aldrig vet var podium-värdarna har varit”. Som om inte det var nog sade han också att det är tufft att vara utan sex i tre veckor eftersom det ”alltid finns podium-flickor”.

Tour-chefen krävde en ursäkt

Tour de France-chefen Christian Prudhomme krävde en ursäkt, som kom i en tweet: ”Jag ber uppriktigt om ursäkt till alla som känner sig kränkta av min så kallade humoristiska intervju”, skriver Bakelants, som 2013 vann en etapp i touren.

tweet

Podiumvärdar har länge funnits på de största cykeltävlingarna. De flankerar vinnaren på prispallen och ger honom ofta en kyss på kinden, men all annan kontakt är förbjuden.

2013 tvingades världsmästaren Peter Sagan be om ursäkt sedan han tagit en podiumvärd på rumpan under Flandern runt.

Tour de France startar i Düsseldorf på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.