Medicinsk personal tar hand om Alejandro Valverde. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tour de France är igång

Uppdaterad
Publicerad

I ett regnigt och grådisigt Düsseldorf försvann en av favoriterna direkt när årets Tour de France inleddes med en tempoetapp.

Alejandro Valverde, som var trea för två år sedan, halkade omkull i en kurva på den 14 kilometer långa men smala etappen och for in i kravallstaketen.

Den 37-årige spanjoren hade mycket ont och bara minuter senare kom beskedet från hans stall Movistar att han måste bryta årets tour.

Det är också ett tungt besked för hans lagkamrat Nairo Quintana, tvåa i Tour de France både 2013 och 2015. Colombianen tappar ett viktigt stöd i sin jakt på slutsegern.

Etappen vanns av britten Geraint Thomas på 16.04 och han får dra på sig den gula ledartröjan när cyklisterna ska ta sig från Düsseldorf till Liège under söndagen.

De två senaste årens segrare Chris Froome var sexa, tolv sekunder bakom landsmannen, medan de värsta konkurrenterna om slutsegern fanns längre ner i resultatlistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.