Tour de France 2020 presenterades under högtidliga former i höstas. Foto: TT

Tour de France arbetar med en plan B

Uppdaterad
Publicerad

Tour de France har börjat planera för att skjuta på klassikern en månad.

– Det är bättre att ha Tour de France i augusti än att inte ha det, säger en borgmästare.

Enligt franska Le Parisien och spanska Efe har arrangören kontaktat borgmästare på etapperna för att utforska intresset för en senareläggning av loppet på grund av coronapandemin.

Enligt den nya planen skissas det på att starta loppet i Nice 25 juli och ha målgång i Paris 16 augusti. Den ursprungliga planen är att loppet ska avgöras 27 juni – 19 juli. När OS blev uppskjutet ett år finns det fönstret i kalendern öppet.

Förra veckan uteslöt tour-generalen Christian Prudhomme att genomföra loppet utan publik, detta på grund av det försämrade PR-värdet för turistnäringen.

Minst 1,3 miljoner kronor för att ha en tour-målgång

– Det är bättre att ha Tour de France i augusti än att inte ha det eller att arrangera det utan publik, säger en borgmästare till Efe.

– Det är inte något problem för oss att skjuta på tävlingen i en månad om hälsoläget har förbättrats. Vi kan behålla planeringen, säger borgmästaren Michel Villa, vars stad Privas ska ha målgången av etapp fem.

Att ha en Tour de France-start kostar runt 870 000 kronor medan en målgång kostar åtminstone 1,3 miljoner kronor.

Tour de France ska ha satt 15 maj som deadline för beslut.

SE MER: Flandern runt avgjordes trots allt – virtuellt (5 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.