Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jenny Rissveds. Arkivbild. Foto: TT

Tredjeplats för Jenny Rissveds i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds gjorde sin första världscuptävling för säsongen och stod för en imponerande insats. Rissveds var med i kampen om segern och blev till slut trea i Albstadt, Tyskland.

Jenny Rissveds deltog inte i världscuppremiären i mountainbike i Brasilien. Förra helgen tävlade hon med landslaget på landsväg i Tjeckien där hon stod för en stark insats. Men i dag gjorde hon sin första tävling i världscupen för säsongen och det blev en bra start.

På tredje varvet tog svenskan över ledningen i tävlingen och höll den under två varv. Rissveds var länge med i kampen om segern men det räckte inte hela vägen. På de avslutande varven tog sig Rebecca McConnell och och Pauline Ferrand Prevot sig förbi och det blev till slut en tredjeplats för Rissveds.

– Jag har varit sjuk mycket under vintern och haft det lite svårt. Så att tävla på landsväg förra helgen gav mig bra självförtroende och det hjälpte mycket när jag tävlade idag, sa Rissveds efter loppet.

Det blev en spurtstrid mellan McConnell och Ferrand Prevot och där var det australiensiskan Rebecca McConnell som var vassast och tog hem segern.

Världscuptävlingarna i Tyskland fortsätter i helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.