Angel Madrazo upplevde sitt största ögonblick som cyklist i dag. Foto: TT.

Trotsade stallorder och vann etappen

Uppdaterad
Publicerad

Angel Madrazo vann den femte krävande etappen av Vueltan efter att ha trotsat en stallorder om att han skulle hålla igen och spara energi för morgondagen.

– Vi kan inte vänta till i morgon med vad vi kan göra i dag, sade Madrazo till ledningen i Burgos-stallet, uppger AP.

Med 500 meter kvar till målet vid observatoriet i Arcos de las Salinas satte Madrazo in rycket och vann etappen före stallkamraten Jetse Bol och Jose Herada, som ett tag var loss med över tio minuter till klungan.

– Att vinna här är en av de största bedrifterna man kan göra som cyklist. Det var en dröm som gick i uppfyllelse, sade spanjoren om vinsten, hans första i en Grand Tour, inför hemmapubliken efter 170 km.

Colombian tog över totalledningen

Det blev förändringar i sammandraget efter att Miguel Angel ”Superman” Lopez dragit ifrån sammanlagcyklisterna de sista kilometerna i den tunga avslutningen och slutat fyra på etappen. Colombianen leder nu totalt med 14 sekunder före Primoz Roglic och 23 före Nairo Quintana.

– Det kommer fler möjligheter de närmaste dagarna, förutspådde Lopez.

Veckans återstående etapper fram till måndagens vilodag kommer att bjuda på tuffa backiga och bergiga förhållanden och toppstriden kommer att få en bättre kontur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.