Topptrion i årets Vuelta: Richard Carapaz, Primoz Roglic och Hugh Carthy. Foto: TT

Upprättelsen: Roglic försvarade titeln i Vueltan

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad vann Primoz Roglic Vueltan som i dag hade målgång i Madrid. Det var viss upprättelse för missen i Tour de France där han tappade segern på den näst sista etappen.

– Ju mer du vinner desto mer lär du dig att njuta av det men det är alltid nya förutsättningar. Det är ett nytt lopp och man kan inte jämföra, säger Roglic enligt Reuters på frågan om det kändes bättre än förra året.

– Det är häftigt att befinns sig i det läget som vi i stallet befinner oss i just nu, säger den 31-årige slovenen, tacksam över sin omgivning.

Corona och idrott

Nästan folktomt i ett Madrid i lockdown

Etappsegern var anpassad för spurtarna. Pascal Ackermann tog hem den täta spurten inför ett nästan folktomt Madrid, Spanien har en lockdown med utegångsförbud mellan 23.00 och 06.00.

– Jag var inte säker på vem som vunnit och fick fråga Sam Bennett (slutade tvåa) om vem som vann, säger Ackermann.

Den avslutande Grand Tour-tävlingen, som inleddes parallellt med slutfasen av Giro d'Italia, genomfördes helt utan covid-19-fall.

KLIPP: Därför är det så mycket krascher i cykel (25 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet