Belgaren Wout van Aert tog sin andra etappseger på årets Tour de France

van Aert tog ny etappseger

Uppdaterad
Publicerad

Belgaren Wout van Aert tog sin andra etappseger på årets Tour de France när han spurtade hem den sjunde etappen med målgång i Lavaur utanför Toulouse efter 168 km.

– Alla kände av sidvinden men jag kunde avsluta bra och det känns härligt. Jag hittade ett bra baksug och tajmade spurten. Det var en överraskning att jag kunde vinna etappen, säger van Aert i Eurosports sändning. 

Han är utan tvekan det stora utropstecknet hittills i årets tour.

Corona och idrott

van Aert hann sträcka upp händerna i en segergest när han passerade mållinjen. Norrmannen Edvald Boasson Hagen var klar tvåa.

Alaphilippes bakväxel krånglade i spurten

Julian Alaphilippe, som blev av med ledartröjan efter att ha druckit för sent för två dagar sedan, drog upp spurten men vinglade till  och gjorde en uppgiven gest 50 meter före mål.

– Jag hade problem med bakväxeln, säger Alaphilippe om spurtincidenten. På tv-bilderna såg det dock ut som om fransmannen krokade i en annan cyklist. 

– Det var full gas från start och surt för laget eftersom vi tappade många cyklister i början, säger Alaphilippe.

Med 34 km kvar satte Alaphilippe in ett ryck och spräckte klungan i tre delar. Bland offren fanns totaltrean Tadej Pogacar och Mikel Landa. Det var en tuff etapp, småkuperad med en stigning på 14 km mitt på, med hög fart rätt igenom. Snittet hamnade runt 46 km/timmen. 

Adam Yates behåller den gula ledartröjan.

Under helgen väntar två tuffa bergsetapper i Pyreneerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet